Όροι και προϋποθέσεις

Γενικοί Όροι Ενοικίασης Μοτοσυκλέτας

Ηλικία οδηγού: Ελάχιστο όριο ηλικίας για την κατηγορία ΑΜ τα 21 έτη, για τις κατηγορίες Α, Β τα 23 έτη, για τις κατηγορίες C, D ,E, τα 25 έτη και για τις κατηγορίες F και G τα 27 έτη.

Άδεια οδήγησης: Ο οδηγός θα πρέπει να έχει Ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης για την αντίστοιχη κατηγορία μοτοσυκλέτας, να είναι σε ισχύ και να έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής του μισθωτή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

Διάρκεια ενοικίασης: Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης μια ημέρα (24ώρες). Καθυστέρηση πλέον των 2 ωρών χρεώνεται επιπλέον ημέρα ενοικίασης.

Ασφάλειες: Όλες οι τιμές μίσθωσης περιλαμβάνουν απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ο μισθωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά ή κλοπή (μερική ή ολική) προκληθεί στη μισθωμένη μοτοσυκλέτα μέχρι του ποσού της εμπορικής της αξίας κατά το χρόνο του ατυχήματος/κλοπής. Ο μισθωτής καταβάλει το ποσό που αναλογεί στη ζημιά της μοτοσυκλέτας της Panos Rent a Scooter, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας και του επιστρέφεται το καταβληθέν ποσό όταν κι εφ’ όσον η Panos Rent a Scooter αποζημιωθεί.

Ασφάλεια κλοπής: Ισχύει μόνο κατόπιν συμφωνίας και με επιπλέον κόστος . Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι εφοδιασμένες με κλειδαριά τιμονιού κι επιπλέον λουκέτο ασφάλειας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία Ασφαλιστική Κάλυψη Δεν Ισχύει:

Για οτιδήποτε συμβεί και διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών.

Για ζημιές που έχουν προκληθεί από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Για ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας , στα ελαστικά και στις ζάντες.

Για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Για ατυχήματα για τα οποία ο μισθωτής δεν έχει ενημερώσει το σταθμό της Panos Rent a Scooter και καταθέσει/υποβάλλει σχετική δήλωση ατυχήματος, όπως ορίζεται από την Ελληνική Νομοθεσία, ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς του.

Τα ποσά που αφορούν τη ζημιά ή την απώλεια της μοτοσυκλέτας καταβάλλονται άμεσα από τον μισθωτή ακόμα και εάν αυτός καλύπτεται ασφαλιστικά και από τη χρεωστική/πιστωτική του κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει στην Panos Rent a Scooter ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μοτοσυκλέτας.

Ασφάλεια με απαλλαγή (CDW) :Πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό 7€ ανά ημέρα ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την αποζημίωση ποσού μέχρι 250€  (Cat.A) που μπορεί να προκληθεί στη μοτοσυκλέτα με δική του ευθύνη. Εξαιρούνται οι ζημίες που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας , στα ελαστικά ,στις ζάντες και στην εξάτμιση

Καύσιμα: Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε.

Οδική βοήθεια: Δωρεάν 24ωρη οδική βοήθεια σε όλη την Αττική.Τα μικρά scooter 50cc 125cc και 200cc Δεν επιτρέπεται να ταξιδέυουν εκτός Αθηνων.Επιτρέπεται στα περισσότερα νησιά. Ρωτήστε μας για τις περιοχές που θέλετε να επισκευθείτε. Τα λάστιχα και οι ζάντες της μοτοσικλέτας επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Εγγύηση: Για τις κατηγορίες A, B ελάχιστο όριο εγγύησης 100 ευρώ ή πιστωτική κάρτα. Για τις κατηγορίες C, D κλπ η ενοικίαση μοτοσυκλέτας είναι δυνατή μόνο με πιστωτική κάρτα για εγγύηση.

Τρόπος πληρωμής: Η ενοικίαση της μοτοσυκλέτας εξοφλείται με μετρητά , κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με πιστωτική κάρτα Visa και Mastercard .

Παραδόσεις – Παραλαβές: Γίνονται μόνο στο σταθμό μας και εντός των ωρών λειτουργίας του. Εκτός των ωρών λειτουργίας και ημέρες αργιών, η παράδοση και η παραλαβή είναι εφικτή μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επιπλέον χρέωση που επιβαρύνεται ο μισθωτής.

Παραλαβές εκτός του σταθμού μας γίνονται κατόπιν συμφωνίας και με επιπλέον χρέωση που επιβαρύνεται ο μισθωτής.

Κρατήσεις: Για την κράτηση μοτοσυκλέτας απαιτείται προκαταβολή 30% της ενοικίασης με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα.

Πολιτική Ακυρώσεων:Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Τροχαίες Παραβάσεις – Πρόστιμα: Όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Χιλιόμετρα: Ελεύθερα χιλιόμετρα.(εντός Αθηνών) για τις κατηγοριες  Α και Β . Για την κατηγορία ΑΜ (50cc) ισχύει περιορισμός 40 χιλιομέτρων ανά ημέρα, κάθε επιπλέον χιλιόμετρο χρεώνεται με 0,20 ευρώ. Για τις κατηγορίες C,D,E ισχύει περιορισμός 250 χιλιομέτρων ανά ημέρα, κάθε επιπλέον χιλιόμετρο χρεώνεται με 0,20 ευρώ. Για την κατηγορία F ισχύει περιορισμός 300 χιλιομέτρων ανά ημέρα, κάθε επιπλέον χιλιόμετρο χρεώνεται με 0,25 ευρώ.

Κράνος: Προσφέρεται δωρεάν κράνος στον μισθωτή.

Σύστημα πλοήγησης( GPS ):Η χρέωση για το GPS είναι 7€ ανά ημέρα με μέγιστη χρέωση 70€ ανά μήνα ενοικίασης. Παρέχεται βάση διαθεσιμότητας και ζήτησης.

Φόροι: Όλες οι τιμές υπόκεινται σε ΦΠΑ, όπως αυτός καθορίζεται από το κράτος.

Ο μισθωτής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το όχημα για αγώνες ταχύτητας, σούζες ή βόλτες στην άμμο.

Ο μισθωτής πρέπει να κλειδώνει το όχημα κάθε φορά που αυτό μένει ανεπιτήρητο

Το όχημα επιτρέπεται να οδηγείται μόνο από τον οδηγό και από τα άτομα που αναφέρονται στο παρόν συμφωνητικό μίσθωσης.

Ο μισθωτής δεν επιτρέπεται να μεταφέρει το όχημα εκτός της περιοχής.

Ο μισθωτής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα στην εκμισθώτρια εταιρία στην ίδια καλή κατάσταση που το παρέλαβε.

Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ο μισθωτής θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως την εκμισθώτρια εταιρία.

Σε περίπτωση ατυχήματος, ο μισθωτής υποχρεούται εντός 24 ωρών να δηλώσει το συμβάν, διαφορετικά καθίσταται αμέσως αποκλειστικός υπεύθυνος για κάθε ζημιά που έχει προκληθεί.

Ο μισθωτής ρητά συμφωνεί ότι η εταιρία Panos Rent a Scooter δεν ευθύνεται για καμία θετική ή αποθετική ζημιά που υπέστη ο μισθωτής ή τρίτοι κατά τη διάρκεια της μίσθωσης και ουδεμία αξίωση μπορεί να εγερθεί εναντίον της για τα ανωτέρα αίτια.

Οι τύποι των μοτοσυκλετών που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικοί.

Σε ειδικές περιπτώσεις, η Panos Rent a Scooter διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο μοτοσυκλέτας με άλλον της ίδιας κατηγορίας (ή ανώτερης).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η κατηγορία ΑΜ (50 cc) δεν μπορεί να μεταφέρει συνεπιβάτη

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

Panos Rent A scooter

Διεύθυνση
Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 36 - 16121 Καισαριανή
Tηλ/Fax
(+30) 210 7213875
Κινητό
(+30) 694 4759906
Mail
info@rentascooter.gr

Αρ. Μ.Η.Τ.Ε 0206Ε82000569501
ΓΕΜΗ 142008/903000

Βρείτε μας στο χάρτη